Keputihan petanda gbs ke?

Semenjak masuk 15minggu dah 2 3 hari keluar keputihan sikit2. Tapi kalini keluar banyak mcm ni. Apa maksudnya? Sy risau betul. Baru semalam gi scan baby, semuanya ok normal. Apa yg sy perlu buat ya? Lagi 3 minggu sy ada check up dgn kk.

Keputihan petanda gbs ke?
4 Balas

Tapi ini mcam yellow discharge... Don't worry miss... skrg I 16minggu pregnant...last week Friday I pun sama mcam ni keluar yellow discharge ... doctor ada ambil sample tapi blum tahu lagi results n dokter ckap kencing I kotor skl... sblm ni 8 weeks pregnant pun I sama mcam ni mslh yellow discharge results dia ada infection bakteria dokter bagi I ubat insert candid v3 n ubat antibiotik lpas tu keputihan I dah stop... last week hr jumaat I ada kluar sma mcam discharge miss... I trus pegi klinik dokter bagi I ubat insert candid v3 n ubat antibiotik lpas hr sabtu dah stop yellow discharge! Lpas kencing cuci dngn warm water n klau bleh jngn pkai panties n jngn sama dngn husband kurang kn mkn gula n ambil bed rest bnyk...

1y ago

Tq ya dear🥰

Sy pun ada keluar macam ni juga..sama..risau juga..appt kk sy lagi 3 minggu..baru nak bgtahu nanti..tapi sy pun tak gatal2..cuma tak selesa je bila keluar ni..macam geli2 kan 😅 bahaya atau tak ye kalau macam ni?

1y ago

Sama la awak. Risau kan. Nanti kita gi check kk

Sy mcm ni jgk. Wlaupun tk gatal ingtkn xde la yeast infection. Bila swab dpt result mmg yeast infection. Dr bg ubt insert.

1y ago

Yg ni makmal kena verify melalui sample yg dr ambil tu.

Saya pun ada keluar mcm ni haritu. Kene swab keputihanndpt result jangkitan kuman je bkn gbs

1y ago

Jangkitan kuman ni takde lah teruk sgt mcm gbs. Boleh ubat lagi. Masuk ubat ikut bawah pastu okey dah. Tapi bila jangkitan kuman ni boleh jadi semula. Mcm gbs mmg akn berterusan je lah smpai bersalin. Dari segi rupa keputihan saya tak sure apa bezanya.