Bleeding / spotting. Perlu ke saya makan ubat kuatkan rahim?

Semalam time magrib saya kencing keluar darah tapi warna merah coklat macamtu, and terus pergi emergency, dr cakap treaten miscarriage. So dr suruh bedrest je seharian. Persoalannya, boleh ke saya ambil ubat kuatkan rahim? Baby semalam ada heartbeat dan membesar ikut minggu dia, cuma risau sebab anak first dan pregnant with cyst. Darah tu time pergi hospital dah stop, harini pun alhamdulillah tak ada cuma tetiba naik keputihan. Boleh ke saya beli dan makan ubat ?

1 Balas

perlu rujuk doktor dulu sama ada perlu atau tak makan ubat