Scan early pregnancy

Hi, semalam sy check positive tapi samar2. And harini kira hari ke 9 sy lewat datang period. Lepastu, sy check dkt apps skg ni kira dah 5 weeks. Bila masa sesuai nak scan early pregnancy ya? And, sy tak pernah makan folic acid. Baru nak order amway folic acid😅 #firstmom #firstbaby #bantusharing

7 Balas

maybe ovulation lambat kot sbb dah lewat period 9 hari still samar..jd test lagi 2 hari tgk makin terang x. folic acid boleh dh start mkn, 12 weeks keatas nurse akan tukar jenis vitamin bergantung pada kesihatan awak..

masa yg terbaik utk cek 2-3 minggu selepas missed period .. kalau tlalu awal bimbang HCG tak pekat lagik .. byk faktor ..

Folic acid x kesah brand apa... ada yg murah2 kat fmasi.. Brand hovic 5mg

scan at least 8weeks ke atas .. dah nampak kantung & heart beat

2y ago

acid folic ni, paling elok 2/3 Bulan sebelum nk pregnant .. sbb boleh membantu mengeluarkan telur yg cantik .. Kira yg bkualiti .. tapi kalau ambik lepas pregnant still okay .. boleh bantu tumbesaran bby .. selebihnya kita tawakkal jer okayy .. 🤲🥰

Beli je folic acid sepapan baru rm1 kt tempat sy

Saya pegi scan 7 weeks. Dah nampak heartbeat.

6 minggu pling awl

2y ago

thank you awak