kurang zat

Semalam pegi check up anak tapi nurse ckp anak sy kurang zat , berat naik 300g je dri bln lepas , ad ap2 nasihat tak utk naikkan berat badan ank sbb dy full bf xde campur ?

1 Balas

1st mommies kena mkn makanan yg berkhasiat... Ikut piramidnye makanan mcm dging ayam ikan sayur2 an yg ada khsiat dan vitamin..biasa apa mommies mkn bby pn share dr susu kita bg pd bby 2nd susu pn kena ada kualiti...sis kena bli apa2 supplement yg blh support tuk bby..mcm vitamin c..kalsium.. fish oil utk prebiotik mommies mkn dlm ms yg sm bby pn dpt 3rd bli appeton growth utk bby bg multivitamin jika ank xckup vitamin.kdg2 ada org susu byk tp kualiti xde sbb kurang zat tuk bby membsr. Byk faktor sbnrnye sis.next time bile hntr ank chckup kalau nurse bising2 kata ank sis xckup zat sis tnye nurse apa sis ptt bg pd ank suh nurse bgtw apa yg prlu sis buat pd ank mngikut apa dia nya pandangan dan sbgainya.dari situ baru sis tahu apa yg ptt sis ubah sm.ada.cara pemakanan sis atau sbagainya.. Mg d pmudahkn segalanya..aamiin

4y ago

Oh ye sblm trlupe selain dr tu kalau sis nk berat bdn bby naik try susukn bby mcm yg ada dkt link sy sharekan ni.harap ia mmbntu sis Tips Menaikkan Berat Badan Bayi Dengan Susu Ibu, Ibu Wajib Tahu! https://my.theasianparent.com/tips-menaikkan-berat-badan-bayi