Baby kecil

semalam doktor cek kandungan saya. saya sekarang 24 minggu 1 hari. doc cakap baby saya kecil 519gm ja. mcm mana nak buat baby tu besar ye ikut tumbesaran week by week yang normal ya? ada tips tak ibu ibu .

8 Balas

makan makanan berkhasiat..buah² sayur²...vitamin n susu..in syaa Allah nanti baby besar..tp jgn amalkan sllu..takot nanti baby besar sngt nak besalin susah teran..just amiik dlam kuantiti yg seimbang😚

Mkn mknn yg berkhasiat buah.. Burger syur kangkung.. Kurma.. Tp jgn amek byk ii lg ii klu ada kncing mnis smamsa mngndung.. Sblum ni sy baby kcik jgk Alhamdulillah smngu amal.. Pstu scan da prubahan pembesaran tu..

Da minum susu anmum tak? Kalau di kotak 3 scoop. Ambil 2 scoop pon da ok sebab nanti dapat kencing manis . Dalam minuman anmum da ade gula byk. Susu anmum boleh buat baby besar

2y ago

Saya pon minum anmun , sehari 2 kali minum , kadang2 sekali , mcam sis jgak 2 skop je sekali minum

makan makanan berkhasiat mommy 🥰 and susu pun penting untuk tumbesaran baby dalam perut biar cukup segala zat

minum air sejuk pon bole buat baby besar. tk sure cuba lah makan makanan yg berkhasiat

Bnyyakkn sayur2 hijau , bnykkan mkn buah , susu 2 gelas sehari jngn lupa

sy 28minggu Dr ckp bby kecil air ketuban pun kurang

cube mkn cheesse..daging..produk tenusu..susu anmun