Sedihhhh tapi kena kuat

Semalam dah start tak sedap badan sebab nya saya ni susah sikit nak demam. Kalau nak dmm pun mesti bila nak dtg period. Tapi skrg ni dah 35w so tada la period. Nak jadi kan cerita semalam start dari jam 7ptg macam tu dah rasa tada selera makan lepastu rasa resah nak demam. Dah start muntah tapi bukan muntah makanan muntah air je. Perut lapar tapi risau makan muntah balik. Masa ni macam dapat rasa sesuatu yg tak kena tapi taknak cakap sebab nya taknak la benda tu jadi lagi. 😩 Pukul 2pg lebih macam tu dah start rasa sakit sendi macam nak lupuh tu. Sakit dari pinggang ke jari kaki. Masa ni pikir macam contraction ke. Kita pun layan jela. Dpt lelap 30min je lepastu terjaga balik golek golek atas katil. Smpi la pukul 7.30pg baru boleh lelap kejap mata sampai pukul 10.30 ikut kan hati nak smbung je tidur tapi nya paksa jugak bangun sebab nak mkn perut kosong dari smlm kan kesian pulk bby. Sampai la ptg pukul 1ptg masa ni taknak pikir lagi la kan sebb kalau boleh tk nk kene. Kita try tgk dmm ni dmm kura2 ke apa. Last last tak sedap hati jugak pukul 3 lbih check la covid test. Mula lega nmpk satu line je. Last last naik lagi satu line. Ya allah masa ni terus nak nangis.. sebab risau semua ada. Tapi alhamdulillah baby sgt sgt aktif. Saya tak berkerja jadi tak sure dpt dari mne. Salah satu nya saya rasa dpt dari suami sbb nya dia kerap balik mlm dari tmpt keja tak mandi. Selalu akan cuci kaki tangan muka itu jee. So fat harini tada la teruk dari smlm cuma tak tahan dgn bersin and selsema. Kita preggy mummy ni kalau bersin comfirm terkucil.. masa 3 bulan preggy pun kene covid jugak, masa tu brp risau sbb baby kecik lagi. Skrg ni dah 35w ni risau, teringat dkt arwah siti sarah pulak.. 😔. Mintak semua doakan kadungan dan saya dlm keadaan yg sihat dan cpt sembuh yee…

1 Balas

sy pun housewife, pernah kena covid masa 36w. dah inform dengan nurse KK yang sy tak boleh pergi checkup sampai habis kuarantin. nurse just pesan kalau rasa diri tak berapa okay, baby kurang gerak, cepat cepat pergi hospital. semoga cepat sihat ye mommy 💕