berat naik

Semalam checkup dokter kata berat naik mendadak, macam mane ni the mama's . Risau pulak timbul masalah di kemudian hari ?

2 Balas

xpyh risau . fikir yg baik2 je . klau bnyk mkn nasi mmg berat naik bnyk . sy ari tu pon naik 5kg misi trkejut . uhuhu tpi xd msala ap pon . asal kn kita amal kn mknn yg sehat semua baik2 je .

5y ago

brgntg pd berat mommy sis . klau over naik . atau hb trun sgt lps tu naik 2kg pon doc suh minum air gula . sy stakt ni dh 2kali kne minum air gula sis sbb berat naik bnyk . kali prtMa naik 5kg . yg ke dua sy naik 3kg . dy sbb trlalu kuat mkn nasi sbb tu berat sy bnyk naik . pastu stiap 4jam je sy lapa lapa . uhuhu tpi skrg xd plak asik lapa lapa . dh muak plak asik mkn nasi . jdi mkn nasi pon ciput je atau sehari 1 2kali je mkn .

Kne kwl mknan bergula n gram dan berkhsiat