Kepala baby masih kat atas & songsang . Perlu buat apa ?

Semalam check up dgn doc , buat scan macam biasa . Doc cakap kepala baby masih kat atas lagi , btw saya dah 35w6d , doc bg masa seminggu & suruh dtg kk semula utk repeat scan (18/3/24) nanti . Doc kata kalau kepala baby masih kat atas & songsang , doc akan buat surat refer ke hospital . Berkemungkinan akan bersalin czer . Saya nak try normal sebab anak pertama dah czer . Saya serik rasa sakit bersalin czer . So , saya perlu buat apa utk buat kepala baby turun ke bawah ? Siapa² mummy yg ada pengalaman macam ni mohon share cara kat sini . 🙏 #SeriusTanya

7 Balas

mcm mne lepas scan? kpala baby dah trun bawah ke? sy pun risau gak sbb kpla bby kat atas...nnt 1hb nk repeat scan 36w..🥺

2mo ago

Scan 18/3 haritu , baby still melintang juga . Takda perubahan langsung . Refer pakar & kena czer 31/3 nanti . Takda rezeki nak bersalin normal .