Kepala baby bengkak

Semalam buat detail scan , Dr cakap semua alhamdulillah okey cuma kepala baby bengkak ada lebihan air sikit . Anak first risau lain macam . Doakan kandungan saya sihat ya mommy mommy semua 😥❤️#firstbaby #pleasehelp #1stimemom

9 Balas

anak pertama saya pun masa scan 7bulan sonographer ckp ada lebihan cecair di otak n kepala baby besar skit.. saya sgt risau tapi sy tetap +ve.. refer ke pakar doc buat detail scan tapi sebab baby dah besar agak susah doc nk tengok jadi doc cuma monitor besar kepala baby je.. tepat tarikh appointment yg ke-3 baby sy lahir.. Alhamdulillah xde yg abnormal baby sihat sehari je sy d hosp da bole balik.. skang anak sy da 5tahun da skola tadika pun.. puan jgn risau sentiasa positif n bykkan berdoa in shaa Allah semuanya baik2 je.. ♥️

3y ago

Alhamdulillah . Terima kasih puan, inshaallah mudah mudahan ameen🥰

Masa saya 21weeks buat detail scan pun detect ada cecair dlm kepala baby. Repeat scan 27weeks & cecair makin berkurang. Bila appt kk pulak check makin meningkat sekali kk refer pakar hospital & check alhamdulillah lebihan cecair tu takde. Bacaan pun normal. Hari hari doa supaya anak lahir sihat & keep positive. Sentiasa cakap dengan baby In Shaa Allah. Skrg pun baby saya dah 2 bulan lebih alhamdulillah sihat 🙂

3y ago

Aaminn Aaminn ☺️ hari hari borak dengan baby yee. In Shaa Allah semoga urusan awak dipermudahkan. Yang penting keep positive jangan fikir sangat

sy mse scan 36 w doc kta bdn bsr,37w kaki pendek skit..risau jgk tp sy cuma pk positf,doa byk2..kdg2 doc cuma scan n nmpk ape yg di scan,tp ALLAH Maha segala2nya..skg dh 3buln,baby alhamdullillah ckup sift normal..in sya ALLAH semoga urusan sis di prmudhkn

3y ago

Alhamdulillah taniah, terimakasih puan,ameen 🥰

sy pun Blum buat details scan lg...bru 17w...tggu 20w bru buat..harap2 sgt semuanya okay..sy doakan sis yg terbaik ya...moga baby sis normal...

3y ago

Inshaallah puan saya doakan anak puan sihat sempurna , ameen, terimakasih puan mudah mudahan kita sama sama dipermudahkan urusan bersalin nanti🥰🥰

Semoga dipermudahkan urusan dan moga kedua2 mommy dan baby sihat wal afiat. Aamiin 🤲🏻 #TAPsupermoms #TAPactiveusers

3y ago

Ameen. Terimakasih puan🥰🥰

debar2 rse nk buat detail scan . tlg doakan sy jgk ye🥺 risau pun ad ..

Semoga dipermudahkan urusan dan semoga baik baik sahaja .. Aamiin

3y ago

Amin . Harap macamtula, terima kasih🥰

Semoga dipermudahkan segala urusan..Aamiin🤲

3y ago

Ameen harap macamtu la terima kasih🥰

Smoga dipermudahkn aminn..

3y ago

Amenn . Terimakasih🥰