I Am Scared!!!

Semalam ada tompokan coklat, harini ada tompokan coklat becampur merah pekat!!! Siapa ada pengalaman macam ni di awal2 kehamiln??

12 Balas

Saya tengah hadapinya.Saya terus pergi ke hospital.Dr bagi ubat stop bleeding & ubat kuatkan rahim..dah 3hari saya ambil ubat ni Alhamdulillah,bleeding dah kurang sgt.cuma sikit nipis ja tompokan coklat cair.tapi saya masih pantau pkai panty liner selalu,kerap tukar setiap 3 jam takut jangkitan kencing kotor pula.Isnin depan checkup dgn Dr nk tengok kandungan saya lepas diberi ubat.semoga kita dilindungiNya dari komplikasi yg mudarat.Aamiin.Doakan saya ea..

5y ago

Moga x de ape2 lah..saya sakit sme cm sis...tp dh keguguran...bru kuar wad ni

Better refer doc.. Doc akn scan.. Kalo dh nmpk heart beat bby, tp still ade spotting doc mst kasi duphaston utk slamatkan kdungan. Tp kalo janin blom ad heart beat slalunye doc xbg pape ubt. Dy sruh pasrah je pape jdi.. Cume dy advise byk rest and something like that la.. I da ad pgalaman ni.. 4weeks preggy kuwa drh ckit 2hari.. Pstu stop 2mgu then kuwa lg 5hari.. Pastu stop smggu then kuwa abis(miscarrage)

Sy pernah ada pglaman mcm tu Mase first pregnant. First keluar coklat, second day keluar darah Dan next day darah pekat n akhirnya gugur. Cume Mase kua darah pekat tu ase sakit macam sengugut. Sis Ade ase sakit x? Klau x sakit ,okay asenye sb Kadang2 Ade org kuar darah tapi normal. Tapi sy pun xpasti. better sis pergi jumpa doctor utk check ya

as far as i ever experience. kalau keluar darah tu kena pergi hospital cepat2. lagi2lah kalau ada sakit mcm kena period tu.terus pergi ke emergency and tell them wat u feel..bagus lagi kalau ada gambar.

Maaf.. Sy awal preg mcm ni.. Dr 5-7 minggu.. Alhamdulillah skg dah 14mggu..

5y ago

Sy jumpa 4 doc klinik lain2 semua ckp 50-50 nk cek janin kecik lg, kantung je nampak so sy tawakal n redha je laa.. Masuk minggu ke 7 sy scan nmpak janin kecik je tp still spotting.. Minggu ke 11 sy scan balik alhamdulillah janin membesar n sihat.. Doc sarankan sy restt n stop kerja tp sy degil kerja jugak.. Keluar rumah subuh, balik rumah around 11 lebih ke 1 pg setiap hari dr mggu ke 4 preg smpai mggu ke 11 preg.. Cuti cuma seminggu masa raya je.. Sy gigihkan jugak kerja.. Cuma x stop makan acid folic n 2 papan ubat kuatkan rahim..

Jumpa doktor utk scan for confirmation ttg apa yg berlaku

Cepat2 ke hospital klu keluar darah merah pekat

Check ngn doctor if risau

Better refer doc cpt2...