Confinement lady / pantang lady stay in or daily visit?

Selepas survey package pantang, yg stay in mcm lagi berbaloi tapi saya duduk condominium. Mungkin agak kurang selesa utk CL duduk sama2, tapi boleh je nak provide tilam dan bilik basic. Which pantang option is better? Daily visit mencukupi ke? Sbb ni first time ada baby, belum yakin nak mandikan and jaga baby sendiri bila suami bekerja dan takut saya tak terjaga makan sendiri. Thanks for reading soalan panjang ni.

5 Balas

saya rekomen sangat kerusi mandi baby jenis ni. senang sangat pakai. korang just letak je baby. then nanti siram2 la air, sabun ke apa. jangan lupa, still kena monitor baby tu. jangan tinggal pulak. i tak suka pakai besen mandi. sebab air sama je duk celup2. kalau letak atas kerusi ni, then siram dengan paip. mudah nak handle. tangan tak lenguh nak support baby 100%. yela dia masih bayi kan. tak pandai duduk lagi. tentang pakej pantang tu. ok juga ambil yg dtg setengah hari. dia dtg mandikan, kemas2, masak, urut2.. then balik. kita pun ada privacy.

Saya rasa lg best klu stay in kowt. Sbb dia boleh tolong jaga awk 24jam. Saya tgh berpantang tp x ambil pakej pantang apa2 sbb mak saya jaga. Jd sy tak ada pengalaman utk servis pantang. Cumanya just nk bgtw if awak ditakdirkan beranak caeseran mcm sy, tambah tiada org nk jaga, sy sgt syorkan awak ambil pakej stay in. Sakit lps bersalin ssh nk jalan, nk bangun semua, mmg perlukan bantuan someone utk papah kita bangun, duduk atau ke tandas dan sbgnya terutama utk minggu2 yg pertama.

Sy ambil pakej stay in since sy tinggal sorang. Family n husband dduk jauh. sy pun anak first n tk confident n mandikan n jaga sendiri. Btw, Biarpn stay in. Tapi waktu kerja cl sampai 8malam je ya. 8mlam cl dh masuk bilik berehat. Cl tk kerja jaga kita 24hrs.

4y ago

betul tu. stay in jimat dari segi kos transport. tapi waktu bekerja cl sama je

daily visit pn ok juga sis, biasenye mgkin dia akan stay dari pagi smpai ptg utk setelkan semua siap memasak masakan pantang, mengurut, mandikan baby, mengemas rumah dgn siap basuh pakaian lagi.

Saya ambik yang daily visit je. Saya rasa tak selesa untuk ambil yang jenis kena bermalam.