Mengandungkah saya?

Selamat Tengah Hari. #stayHome #StaySafe Ibu ibu yg dah ada babies.. simptom seperti Sakit pinggang, perut kembung, sakit tapak kaki, naik berat badan mendadak, breast bengkak dan cepat marah.. adakah semua simptom ni simptom preggy? Fikiran banyak dah ni..?

10 Balas

Saya pun ada simptom2 mcm tu.. Dah 9 hari lewat period.. Tapi bila cek upt yang saya beli dkt shoppe, asyik negetif aje. Nak beli brand lain taksempat sebab covid ni.

Simptom preggy n simptom nk period lebih kurg sama...klo sis ade simptom mcm mual muntah dlm wktu yg sama setiap hari n brlanjut selama seminggu .. boleh try buat upt...

4y ago

Btl tu...sy mcm ni lh berapa hari ni dan skrng keluar tanda period...

Yes..semua tu simptom2 mengandung..paling kuat skali kalau lewat dtg bulan..boleh la sis check..

4y ago

Tpi sis sy lewat 1 minggu period n simptom sma sgt seperti d atas...dan tdi bru thu kluar tanda period 😆 tpi mna thu rezeki dia kn..Aamiin...

klu breast rasa keras dan picit sakit tu, maybe la, awak dh lewat ke period tu?

Simtom preggy bila tak dtg haid 14hari dan check upt, ianya positif. ☺️

Sis try cek upt.. tu yg paling senang cara to know if u r preggy or not.

Dah brp hr lewat period sis?

Cer try chck upt😅✌

4y ago

Oh awl ea..sis tggl d mne

Cek upt