Sakit perut mcm kena gastrik?

Assalamuaalikum mummy² normal ke masuk 7bln perut sakit mcm kena gastrik? ke lewat sarapan? Sy sarapan kul 9,10 mcm tu.. Tapi kadang malam pn sakit?

1 Balas

Waalaikumussalam wbt... Saya memang ada grastik... Masa pregnant lagi2 teruk jadinya... So makan kena kerap... Bangun pagi tu saya makan pisang ka roti dulu sambil2 buat kerja rumah... Sebelum tidur jangan makan berat2 sebab makan lambat hadam, bila kita bangun lagi akan rasa sakit... Saya selalu standby gaviscon double action... Sis boleh cuba