Normal Ke Keluar Keputihan Bewarna Coklat Ketika Awal Kehamilan

Selamat pagi mommies. Sy bru disahkan hamil 5minggu. Sy nk tanya mommies normal ke keluar keputihan berwarna coklat? Dalam masa yg sama sy sedang demam. Adakah masalah keputihan ini berkaitan dgn demam yg sy alami atau adakah keputihan tersebut membawa tanda2 yg berbahaya kpd kandungan sy?

4 Balas

Klu demam ms preg pegi klinik. 1. Amalkan mkn kurma 7 biji sehari. 2. Buat air panas suam2, cmpur madu dan saffron. Minum thruout the day. Letak dlm flask air. 3. Makan madu pagi dan sebelum tidur. Pure or natural honey. 4. Minum pati delima sebelum sarapan dan sebelum tidur 5. Ambil supplement ibu mengandung Semua ats ni, kuatkan baby and ibu. Find out preg only 2nd week sep. Time tu mmg risau sgt tp sy cpt2 amalkan di atas. Sbb sblm tu sy siap agkt benda berat semua, trmasuk alih katil king bed sbb nk cuci kipas. Alih sofa bagai. Travel sana sini byk. Bila dpt tahu oreg sy terus kecut. Kebetulan time tu sy tgh susun atur stor dgn staff. Naik ats utk lunch sy rs pening then nk mntah tp x muntah. Sy pelik tp hati tergerak nk test. Positive dh 5 minggu lebih...

Sy baru alami .kluar keputihan coklat..lme2 jd lendir cmpur darah..p klinik cek,jntung baby xade..😭doktor suruh sy jgn makan duphaston dgn folic acid dh...skrng darah kluar makin byk bketul2..hati ni dh redha dgn apa blaku..xada rezeki zuriat buat sy lg..doc kta bkn sbb rahim xkuat,tp pmbentukan baby xmjadi ada kcacatan dan xsempurna.semua ada hikmah..sy doakn kandungan sis selamat..xmjadi mcm sy..kalo bleeding makin teruk xbhenti,p jmpe doktor..scan dpt buat pgesahan awal baby ok atau x...atau sis perlukn ubat kuat rahim duphaston tu..kandungan sis masih awal,scan ikut perut selalu xkn dpt detect,kena p cri klinik ada scan thru vagina..Pape pon sis jage diri,jgn angkt berat,bedrest,take care..

4y ago

Skrg 7 minggu lbih.doc bg masa seminggu lg cek nk tgk heartbeat baby...tp darah mkin byk dh..mmg thu baby xmjadi...tulah,rezeki tetap ada..lmbt atau cpt je kn..atau rezeki tang lain...hrp awak bkn bleeding tu,mungkin janin bru nk menempel kt rahim..tu ada spotting skit...

Normal dearie, but sebaiknya jumpa doctor, dapatkan nasihat doctor. Macam saya masa kandungan 6 weeks tiba2 keluar darah spotting brown byk.. Saya terus ke hospital kerajaan. Doctor akan buat scan selesai smua doctor akan bg ubat Duphaston (utk kuatkan rahim) Nak masuk 9 weeks darah tu hilang sendiri, skrg saya dh 12 weeks masih makan lg pil Duphaston tu.. Kena makan sampai habis.😍

4y ago

Sis prnh bleeding drah merah ka

Sama macam saya sis. Cek dan scan, alhamdulillah kandungan ok, hb normal. Now dah 7weeks tp tetap dan setiap hari mesti ada keputihan coklat sis. Xtau knp.. Implantation barangkali..