Keputihan berwarna coklat

Assalamualaikum. Nak bertanya,skrg sy hamil 16w. Tiba2 ada keputihan pekat warna coklat muda keluar. Adakah benda ni normal? Mohon penjelasan. Ini anak pertama.

7 Balas

Same juga smpai 19w masih kluar, sy checkup dgn doktor pakar every month sbb special kes, tu adalah sisa dri dinding rahim y x diperlukan oleh baby.. Jdi xde masalah.. Alhmdulillah xde apa yang dirisaukan..

Nurse di KK saya cakap kalau keluar warna coklat ke merah ke terus pergi hospital berdekatan. bagitahu Dr untuk check

1y ago

Jangan angkat berat.. Jgn byk pergerakan.. N klu bole elak bersama suami buat masa ni..

kalau keluar warna coklat ii baik terus ke hospital atau ke klinik. walaupun just keluar sikit jeee

kalau dh 16mggu xnormal tu ada sbrg wrna yg kluar .. btter k kk atau kcmsan puan ..

Tak normal awk, better ke emergency terus & bgtau ada spotting.

sis kena refer hospital. tu da x normal sis. jgn biar

sama laa ngn sy... first baby sy bru 15w....