Bertanya

Selamat pagi Hai mommy Cmna ya cara kira kitaran Period kita yang tak tentu Saya bru 1 hari selepas period Cmna Nak tahun masa kesuburan kita

2 Balas

Dari hari pertama period dikira hari 1. Kira hingga hari ke 14. Itu hari subur. Saya kira mcm tu.

kalau period x teratur, kena guna opk atau bbt utk tau wktu subur.

4y ago

guna mcm upt. Celup strip test tu dlm urine setiap hari pd wktu yg sama utk result yg lg tepat. Line akn terang bila wktu subur. Sy pn xpernah cuba tp ada baca psl. Awk pn try google cara guna opk tu.