Pertanyaan tentang kesuburan

Assalamualaikum wr wb. Hai mummy nak tanya ni Sya dh teray guna ( ovulation test strip ) Tpi ( tes strip ovulation )mnunjukkan garis dua. wrna lebih pekat dri gris control. Di hari ke 10 kitaran period. Se tahu sya positif (tes ovulation ) klau garis dua wrna pekat. Dan tanda subur adanya cairan putih telur bening. Klau di renggang tak putus. So sya kluar carian tu dh 22 hari. Hari ini lgi banyak kluar. Sedangkan dri hari ke 11 kitaran period. Udh tak positif lagi (ovulation tes) tpi carian masih kluar smpai hari ini. Hari ini bertambah banyak cairan. Cmna ya mummy

1 Balas

Kalau saya sis, if ada keluar eggwhite/cairan putih telur tu saya bd saja. Sebab eggwhite pun membantu untuk melancarkan perjalanan sperm berenang