Ke kiri ke kanan? Mana satu jawapan anda?

Selamat malam minggu everythings semua👋🌙 Jom cuba tolong min sekejap tengok bas bawah ni ya🚌 Dia sebenarnya nak ke kiri ke kanan ni eh? Cuba anda semua everything min tolong komen bawah jap jawapan dia😅

Ke kiri ke kanan? Mana satu jawapan anda?
96 Balas

Ke kanan. 1st ruang hujung sebelah tu agak luas berbanding yang belakang. rasanya pemandu disebelah depan kanan. 2nd dalam gambar ada line jalan. Bas berada disebelah line sana. Pemandu Malaysia akan berada disebelah kanan jadi bas akan menghala ke depan iaitu ke kanan dalam gambar ni

kanan..sebab pintu bas xnampk dr sisi ni,so pintu bas mesti sana,,kalau pintu sana mknannya hala kedepan ialh hala kanan,,so bas tu nk gerak ke kanan

kanan kerana di malaysia garisan jalan berada di sebelah kanan apabila bas bergerak ke kanan dan pintu bas berada di sebelah kiri😂

ni soklan papa pipi niii. jawapan dia,, ke kanan laaa. sebab pintu bas berada di sebelah kiri bas,. hahahahahaa

ke kanan.. sbb ruas antara tingkap depan dia lag luas drp belakang.. mungkin kat situ letak tempat pemandu..

kanan . knp saya jawab “kanan” sebab suka hati sayalah nak jawab apa 😝 #TAPactiveusers

kat malaysia kan? kanan sbb tangga sebelah satu lagi..ibarat tggu bas arah btentangan...

kalau tgk pada kedudukan bas atas jln tu, bas nak menghala ke KANAN min

To my right facing the picture because the door is on the other side.

ke kanan.. sebab lane malaysia belah kiri adalah untuk ke kanan...