Baby 1bulan kerap menangis

Selalunye berapa lama baby 1 bulan lebih ni akan awake & kite boleh interact dengan dia? Baby sy kadang dlm masa sehari tu cuma boleh ajak main2 sekejap or sembang masa awal pagi dgn masa petang je. Tu pun dalam sejam mcm tu je. Sepanjang hari nanti dia akan tidur, susu atau pun nangis je. Bangun tidur nangis. Terkentut nangis. Burp nangis. Nak berak nangis. Normal ke eh?

2 Balas

smela mse ank sy sbulan lebih pun kerap ngs smpai skrg tp dy nangis pun sbb xselesa perut, lmbt mandi pun dy ngs🤣. lpstu dy kencing sikit pun dy ngs sbb xselesa. kdg2 dy nk tido pun dy ngs sbb nk tido tp xleh nk tido. kdg2 sy risau nk bwk dy kuar sbb dy suke menangis. ank org lain ltk dlm carseat ke baby walker ke diam je. ank sy xleh dy nk ngis je keje. kdg2 penat sgt . ble msuk 2bbln ni dy jrg dh tdo siang. pg je dy tido smpai tghri. lpsptu dy cm xnk tido sgt tp sbrnye dye mengantuk. 🥲

Mcm tak normal. Kalau baby lapar, perut kembung atau tak kena kat mana2 je selalunya akan nangis. Kat rumah awak takde org tua2 ke? Cubala time ptg tu awak buka surah2, minta doa dgn Allah swt untuk lindungi baby dari gangguan. Kita taktahu sbb baby boleh nampak benda2 yg kita tak nampak. Lg satu cuba pergi checkup dkt klinik tanya dgn yg lebih pakar mana tahu baby ada tak kena kat mana2. Kalau tanya dlm ni mcm2 jawapan 😅