Growth spurt

Selalunya waktu siang anak saya dia tk meragam sangat dan mudah nk tidurkan dia. Tapi sejak 1-2 hari ni dia kerap meragam menangis teruk macam kena pukul 🥴 Kurang tidur paling lama 15 minit je. Bangun je nangis kena dukung baru diam. Bila letak balik nangis 🤧 Tapi malam elok je dia tidur sampai subuh tak terjaga pun lena je tengok.. Tu tandanya dia tengah dlm fasa growth spurt ke? Dan kalau betul berapa lama ye dia jd mcm tu? Baby 2 bulan setengah #ingintahu #pleasehelp #firstmom #seriusnanya

2 Balas

Hi, mungkin growth spurt. Setiap baby perkembangannya lain lain. Tak sama. Puan boleh banyakkan membaca ilmu on parenting and babies. Bila dah banyak membaca kita akan lebih tahu dan mudah untuk handle baby. Harap membantu

1y ago

Sama-sama. Yang penting Puan harus kuatkan mental dan jaga emosi. Kalau tak, boleh stress. Dan jangan lupa dapatkan bantuan daripada suami dan ahli keluarga ya😊

growth spurt