Sakit perut

Selalunya sampai week ke berapa ye kita akan rasa sakit perut mcm period pain? Ni first pregnancy saya and sekarang 5w 3d

7 Balas

kalau sy ambik masa 2minggu jgk laa perut rasa cramp.. tpi lepas tu mcm2 sakit lain pulak dtg.. sakit pinggang lah.. sakit celah kangkang lah.. kerap kencing lah.. tu semua normal sbb rahim tgh mengembang n hormon kita tgh berubah..

Rahim membesar, rse mcm kne tarik dri dlm. Punggung sakit. Pinggang sakit. Tidur kne cri position selesa. Dh selesa, rse pundi kncing pnuh. N repeat setiap hari. Sy klau dh mild tingle, sy brjln slow2. Dduk dh xde sopan2.

makin membesar baby dlm rahim awak, makin macam2 awak akan rasa. tambah2 bila masok 3rd trimester. nanti awak akan rasa sakit celah kangkang awak. nk tido susah. position tido awak. dn mcm2 lg la

1y ago

kan, sama la kita. seksa gila. sy rasa mcm org lumpuh nak ubah position tu awak. kdg2 rasa nk nangis.

sekejap jugak. ni sbb badan awak nak biasakan diri dengan tidak period sbb tu awak akan rasa, but lama lama dia akan hilang, awak pun takkan perasan nnt hehe

Saya rs mcmtu sampai around 8w.. skg dh masuk 2nd tri dh tk rasa mcm sengugut tu, rs mcm lain pulak 🥲🤣

Klu rasa kerap tu sy smpi 8w. Lepas tu dia still dtg tapi x kerap dah mcm mula2 tuu ..

samala sis, sy tgh prgnnt 6mggu .tido serba x kena. sakit mcm nk period.