mual dan selera makan

Selalunya mual dan ketidak selera makan smpai minggu keberapa? Lemah betul saya.

2 Balas

Setiap wanita pregnant tu berbeza sis. Macam saya, Alhamdulillah takde mual cuma tak selera makan sampai kena gastrik on 1st trimester. 2nd dan 3rd trimester dah berselera pulak. Tapi ada kawan saya tu, sampai dah pregnant 7 bulan, baru okay

Saya masa mula2 pregnant smpi minggu ke 12 masih mual2,masuk ke 14 Dh ok.sikit..ni Dh nk masuk minggu ke 29 jadi balik..mual2, xselera nk makan