Jangkitan virus rsv

Selalu tgk anak org yg keluar masuk hospital. Harini 18 January genap 10 hari anak i umur sebulan lebih kena warded dekat hospital sebab jangkitan rsv. Tak tahu nak fikir apa dah sekarang. Ingatkan semalam dah boleh balik sbb doc try off oxygen tapi malang, nafasnya laju. Jadi kena pakai oxygen semua. Dari pakai oxygen tinggi (airvo) ke oxygen biasa. Symptom tak macam baby lain. Dia tak demam, cumanya dia selsema lama then tak lama tu dia batuk2. Start dia batuk la bawa dia pergi hospital. Sebelum ni check juga tapi doc cakap takde masalah. End up berkampung dkt hospital. Cepat sihat anak ibu.

Jangkitan virus rsv
24 Balas

dihari jumaat pagi yg mulia ni auntie doakan semoga baby cpt sihat Dan cpt sembuh seperti sedia Kala...baby kena kuat tau ibu dah tggu baby nak balik rumah sama²...semoga Allah permudahkan segala urusan sis ye...sis ibu yg kuat percya la...🫂

semoga cepat sembuh baby..anak saya pun 2 minggu kat wad sbb kahak ada kat paru paru..awalnya hanya batuk dmm dan selsema..

semoga diberi syifa’ buat baby , stay strong mommy . semoga dipermudahkan segalanya & baby cepat boleh balik ❤️

moga dipermudahkan semua urusan & baby cepat sembuh🤲. risau pulak sekarang ni mmg musim selesema, batuk & demam.

maaf nak tanya macam mana boleh detect virus rsv dari sample kahak ke atau darah ? semoga baby cepat sembuh ya 🥰

8mo ago

Hi, doc ambil sample dari kahak rasanya. Diorg buat suction untuk sedut kahak

anak saya baru start selsema , batuk kecik sikit² . takut pulaa . awk checkup klinik atau terus ke hospital?

8mo ago

Nak pergi klinik dulu pun boleh. Seeloknya klinik pakar kanak-kanak.

smga Allah sembuhkan.boleh sy tnya, bila kena ni?doc ada ckp punca atau cara trkena x

semoga baby cepat sembuh❤️. semoga dipermudahkan urusan mommy & baby. stay strong. hug❤️

Semoga anak ini cepat sembuh hendaknya, dan dipermudahkan segala urusan

smoga baby cpt smbuh Aamiin Allahumma Aamiin 🤲🤲🤲