BAYI BARU LAHIR

Hai semua, saya nak tanya siapa yang ada pengalaman macam saya.. Bayi saya baru umur 6 hari. Harini hari ke 3 kena admit si nicu sebab jangkitan kuman. Dia bernafas laju. Terpaksa admit di nicu untuk masukkan antibiotic 5 hari & on oxygen.. Agak2 lepas habis antibiotic tu boleh keluar hospital dah ke😔.. Saya rindu sangat dengan baby sy tu. Doakan baby sy cepat sembuh ye semua💜

5 Balas

baby sye sebulan sis duk hospital, 2 minggu dekat nicu, 2 minggu dekat nhdu, dgn time tu baru lepas bersalin czer nya,, pedih nya perut time tu tak terkata tapi tetap kuatkan semangat demi anak, berpantang pon mcm x berpantang je sbb kne jaga anak sorang² kt hospital

1st baby masa lahir2 terus doctor bawak g nicu sbb baby tertelan najis dan nafas laju. kena tahan 5 hari. hari kedua mcm tu doctor dh cabut oxygen. hari 3 sy req nak duduk dgn baby dkt ward. hari ke 5 doctor check bgtau dh xde jangkitan kuman baby boleh balik.

1y ago

baby mcm mna sekarang masih di ward ke? ha'a dh dpt adik. tp dia yg manja lebih🤣. sama2 awak❤️.

Sama laa saya baru 2 hari lepas bersalin, baby ada jangkitan kuman. sedihnya saya. dah la anak first. doakan ye baby cepat keluar. 🥺

1y ago

Allahu. sama. saya pun anak first. insyaAllah mudah mudahan anak kite cepat sembuh dan cepat keluar hospital. Aamiin yra.

Sama kes dgn kawan sy baru ni...lepas 5 hri dia blh discaj dgn baby dh. alhamdulillah. rmi ibu2 yg alami kes yg sama ni.

1y ago

Allahumma Aamiin. semoga urusan puan juga dipermudahkan 🤲😊❤️

sorry nak tnya sis, jangkitan kuman tu sbb gbs ibu ke?

1y ago

@Farah alright sis. thank you fr the sharing sbb sy pun ad gbs. due sebulan lagi. huhu