Perkongsian bersama

Selalu kita dengar tanda nak bersalin tu pecah air ketuban , turun lendir atau darah je kan . Tapi xpernah org kongsikan tentang tiba² contraction kuat tanpa 3 tanda² tu . Haa kalau da sakit kuat , kerap dan hampir xblh berjalan tu tandanya da nak bersalin . Jgn segan pergi hospital . Sy sbb tunggu 3 tanda tu sy takut pergi hospital . Risau d halau balik 😂 syukur sempat sampai ke hospital hari tu . Kalau sy tahan lagi confirm bersalin kat rumah 🤣 . Saja share untuk pengetahuan bersama .

6 Balas

sy dulu yg kembar 36+ pecah air ketuban otw ke hosp baru contraction. yg kali ni langsung xde tanda tiba² contraction nak bersalin tu pasal x sangka da sampai masa bby nak keluar 😅 . untuk pertanyaan sis blh je sis kongsikan apa yg sis rasa beberapa hari sblm sis bersalin tu supaya ibu² yg 1st pregnency blh tau🥰

sy jgak antara yg xde 3 tnda² tu, ttba contraction pgi tu slow je pstu lme² mkin kerap 5mnit skli mcm nk trberak rse smpai xley nk brjlan.. g hspital doc cek bukaan dh penuh tros tolak labour room n selang beberapa mnit keluar la bby boy.. slmat brslin 15/10 hari tu memg ikot due..

2y ago

best nye . sy kena induce juga sbb bukaan xnk buka besar tapi sakit da kuat 😅

Saya antara yg takda 3 tanda tu, ttba contraction tgh sedap tidur, g hosp cek bukaan dah 3cm then dlm 2 jam bukaan dah 8cm terus beranak

2y ago

best nyee . mudah sangat sis bersalin 🥰

saya tak pernah ada tanda bersalin, memg dua2 kena paksa bersalin so mcm mana nak kongsi? 🤣🤣

2y ago

takde rasa apa sis, sbb memg tak sakit. sy serah diri, sampai dua2 emergency czer.

yekeeeee..😱 baikk..tq sis..sy pun tengah seram ni..sebab first baby..

2y ago

yee . xpe . jgn seram . lebih baik perasaan tu excited drpd seram supaya sis lebih bersedia dri segi mental untuk hadap contraction . bagi keluar x sesakit contraction tu je sis kena ingat 🥰

Saya semua ada tanda2 tu termasuk tiba2 contraction kuat☺

2y ago

wa best nya . nda perlu byk fikir ini betul ka tipu . sbb risau kalau kena yg tipu² ,satu sakit kena seluk , kedua kena halau balik😫😅