False Contraction or true Contraction?

Assalamualaikum hai mami semua. Nak tanya, kalau kerap sakit contraction 10minit 10minit macam tu, tp takde turun tanda nak bersalin, kene terus pergi hospital ke? Pastu air ketuban tu just air je ke or ada campur lendir? ##firstbaby #pleasehelp

2 Balas

kerap 10 minit2 tu betul.. air ketuban blh jd air shj dan keluar bersama lendir/ darah (blood show) yg mana doktor yg mengesahkannya. mcm sy , ingatkan air ketuban sebab rasa mengalir, doktor cek ia blood show ; slh satu tanda nk bersalin juga.

2y ago

🌻

Kalau ad contraction try pergi je hosp terus tgk . Sbb kwn sy tanda tak ada lgsung just contraction p hosp dah 5cm lepastu depa pecahkan ketuban buka 8cm .