Checkup Baby Sebulan

Selalu kalau checkup baby sebulan nurse akan check ape ye? Check baby je ke atau ibu sekali? Kalau ibu ade gdm mase pregnant kene minum air gula mase hari checkup ni jugak ke?

5 Balas

Sy baru check semalam. utk ibu- check tekanan darah ambik urine test check Luka check payu dara & perut utk anak- check berat, tinggi check keadaan baby(eg: degup jantung, check tindak balas baby, check keadaan telur ( utk baby boy), check kaki

check baby, tp nurse akan tanya2 jugak kesihatan ibu, luka atau jahitan ok ke tak.. air gula minum 6-8 minggu.. nurse akan bg appt minum air gula masa sebulan ni..

doktor akan cek baby dn puan kdng dy akan tnya klo sis da ambl perancang dn jnis prancang

dua2 kena check sis.. baby check tinggi & berat.. mommy check HB, urine & luka jahitan

aritu Sy kena ambk urine dgn darah check up sebulan..baby plak cek berat,tgi ..