Baby checkup sebulan

assalamualaikum mommies, baby checkup sebulan buat apa je ya? & dia check ibu sekali ke ya? sebab minggu depan baby saya checkup sebulan.

6 Balas

utk baby, berat panjang lilit kepala + pemeriksaan am, boleh bukak buku anak yg 1bulan tu tengok list dlm table dia bg. utk ibu cek jgk, ambil darah kat hujung jari tu, test urine lupa ada tk, timbang berat, cek rahim, nurse tanya nifas lg tk banyak lagi tk, consult pasal penyusuan badan perancang, kalau perlu blh cekkan bawah dah ok belum & apa2 masalah yg puan rasa blh tanya puan tanya je

sy haritu time cek baby sebulan nurse akn cek -Berat -lilit kepala -tinggi -pusat baby -dsb utk sy pula sbab sy czer nurse cek bhgian perut yg d bedah, lpastu sy mnum gula utk cek klu sy ada kncing manis, sbab masa pregnant sy ada Gdm & nurse akn tnya psal perancang

Utk kk sy checkup sebulan Anak : -timbang berat -ukur lilit kepala -panjang -pusat Mak: - check urine & hb - check berat & bp - check perut & nurse sy check luka bersalin sekali - pasal perancang

Check baby - Berat - Tinggi - Ukur lilit kepala - Jaundice (jika masih ada) Check ibu - Ukur rahim - Bincang pasal perancang

1mo ago

Oh lupa pulak. Pengalaman saya ada check urine & darah sekali. Darah cucuk kat jari je.

saya haritu, baby: . berat . panjang . lilit kepala . scrotum mak: . bp . urine . hb . kalau csec check luka

Hi sorry mencelah utk check up sebulan nurse akan call ke? Atau kita kena walk in ke kk?

1mo ago

Saya walk in