Pindahkan EBM dari Kampung ke KL.

Sekarang saya tengah berpantang kat kampung. Tak lama lagi dah nak habis pantang. Dalam tempoh berpantang ni saya ada pam susu banyak buat stok, simpan dalam chest freezer. Soalan saya, apa cara yg sesuai untuk saya bawa stok susu tu dari Kelantan ke KL (travel dengan kereta)? Ada yg pernah buat tak? Kakak saya suggest suruh bawak dalam tong gabus, letak ais banyak-banyak. Tapi sy tak pasti sejauh mana keberkesanannya. Risau jugak kot rosak susu tu nanti. Ada yg berpengalaman boleh kongsikan tak?

2 Balas

InsyaAllah bkesan sis..sy every week hantar stock susu dkt anak...ambil masa drive 3-4 jam...Alhamdulillah ais msh kekal & stock susu x cair pun🙋🏻‍♀️