kerap lapar

sekarang dah masuk 11weeks, Takde alahan tapi dia punya rasa lapar berganda ganda. setiap 2jam je lapar tak tahu dah nak makan apa 😀 ada yang sama ke?

5 Balas

Hi. Saya pun kalau lapar tu tahap lapa gila gila mcm dah berapa hari tak makan. tp bila makan sikit sgt and then if makan nasik lg la tak lalu terus muntah balik. Hmm bertabahlah semua. Oh btw sy 9 weeks now 🤭

Itu sangat normal mommy. Saya pun pernah macam tu. Just make sure dalam bag, dekat office dan rumah ada snacks. Snacks buah boleh, sayuran ke, chips ke, biskut ke

2y ago

terima kasih jawab, saya kadang tak tahu nak makan apa dah 🤣 makan nasi je kang kenyang sgt pulak. haha

It’s normal , tapi klu boleh jaga jangan terlalu berat badan naik untuk trismeter 1 , klu rasa lapar banyak kan makan sayur ke buah2 ke , biskut2 ke okey?

saya dari 7 weeks dah lapar sentiasa. tapi mabuk. makan apa tak lalu sangat. tapi makan la juga buah atau jajan

Sama mcm saya, tp saya maseh alahan, tiap 3 jam kalo tak makan terus badmood. Nak makan ja kerjanyaa😅