1st anak, 1st trimester, takde sickness ok ke?

Sekarang dah 8w. Rasa cramp dgn sore breast je. Ok ke mcm tu? Cramp pun come and go. Sore breast je sampai sekarang tak hilang. Heartbeat tak check lagi. Hari tu scan 7w takde heartbeat lagi #firsttimemom #nomorningsickness

20 Balas

Selagi takde spotting/bleeding, severe cramping InshaAllah baik2 saja. Morning sickness ni atas individu. Bukan simptom wajib dalam pregnancy. Saya pun first pregnancy. Alhamdulillah takde lansung morning sickness sampai bersalin. Cousin saya pun sama first pregnancy. Morning sickness dia from early trimester till 2nd trimester. SIL saya pula, both pregnancies dia morning sickness dari early trimester sampai bersalin. Kesian dia. Beberapa kali masuk air dalam wad. Stay positive and enjoy your pregnancy journey!

saya pun awal preg alahan takda tapi bilaa masukje 7/8w mashaa allah alahan mmg stress sampai sekarang sec trim alahan still teruk sampai berat drop🥲 alahan depends pada badan jugak ada yg takda ada yg sec trim ada yg 3rd trim ada yg straight alahan non stop sampai bersalin. selagi takda spotting atau bleeding inshaa allah baby okey jerr jangan stress stress okey🫶🏼

best sis takde alahan...enjoy je.dlm masa sama make sure jaga elok²..kalau dah kena alahan ni,boleh menangis hari² dibuatnya😅 saya 4x prggy..dari anak 1st.. wlpn prggy ke 2&3 gugur..tp tetap kena juga alahan 😅 ni tgh prggy lg yg ke 4..hrp alahan kalini jd best moment slmt smpai bersalin🥰

ok je sis selagi xde bleeding pikir je baik² .. macam saya start tahu ngandung Smpai dah bersalin xde alahan alhamdulillah sekarang baby pun dah 3bulan 🤭 makan je selagi boleh kalau kena alahan semua makanan xboleh masuk ..

3w ago

sye 1st baby , dpt tau pregnant smpai 14w morning sickness, xle Bau tumisan, bau suami.. babygirl... preg 2nd 2023, xde morning sickness, xde alahan bau ape2.. babygirl juga, baby da 6bln da hihihi. morning sickness ikut die nk dtg bile, ank mne hahaha 🤣🤣 xde istilah xde alahan boy, ade alahan girl... benda tu kebetulan aje 🤣 sbb sye jantina same tp alahan yak sama, mengidam pun x sama 🥹😊

Normal rasanya , saya anak first . Alhamdulillah tak ada morning sickness sebab husband yang dapat . Mengidam pun dia . Lebih 3 bulan tak boleh makan nasi , bau2 masakkan pun tak boleh sampai la saya preggy 9mth 🤭

umo sy da 36...1st time ngandung.....kndungan dh 6 week..... rse nk melepek je..normal ke? org ckp bersalin tua pnt... hahaha... Alhamdulillah dikurniakn zuriat...rse x sabar...

3w ago

normal. setiap orang tak sama

ia normal jika xde morning sickness.. alhamdulilah rezki tu puan sbb dpt mcmtu..kekdg ada certain org ms pregnant husben yg mengalaminya.. mg dpmudahkan segalanya Allahuma aamiin

Perfectly normal, saya pregnant first baby takde craving xde muntah xde mual , as long as ur baby is okay n growing well, Go for ur monthly checkup insyallah okay

sis sama macam saya.. hanya cramp kekadang dgn sakit breast.. kadang konfius betul ke pregnant nie.. sbb kerap kencing pun tkda.. skrang dah 5 week..