Sakit nyilu Bila berjalan dekat ari2. Punggung sebelah kanan sakit

Sekarang da 37w3d. Nak berjalan, baring pun kadang rasa Sakit. Bila bangun dr duduk Macam ditoreh ari2 ni. Pinggang xda pulak Sakit selalu. Jarang2. Ibu2 rasa dalam masa terdekat ni saya boleh bersalin ke? Ni Anak ke2. Yang pertama xsmpat nak merasa Sakit. Dapat rasa real contraction 30min Lepas ketuban leaking je. Yg teaser2 Dia tak bagi. Terus bagi mengejut masa kandungan 36w. Leaking, terus hospital 30min terus kluar baby. Yang kedua ni, saya xreti pulak nk baca tanda2

6 Balas

sy msa 35w sakit pinggang belah kanan je dan rasa senggugut belah kiri . pastu msuk 36w senggugut rasa smpai kanan/tengah/kiri pinggang pulak dua2 sakit tapi still dpat tahan lagi tak sakit sngat cuma rasa dia tlmpau menyucuk dari 35w ..msa 35w tak menyucuk sngat cuma sakit mcm tu je...mak kata kalau dkat nak bslin mmg rsa ni pastu tanya dktr pulak jawab sma mcm mak sbut ... ikut org ada smnggu lpas tu bsalin..ada dekat2 2 3 hari nak dekat due .. skrg sya 36w6d

sama lah sy pun..doc kata sbb tulang dkt ari2 kita dah start merenggang,so muscle area situ dah affected..try search2 senaman yg sesuai..sy pun masa 1st baby xmerasa cmni,bila kena cmni duduk lama pun xleh🥲

sama lah sis kita,saya pon sakit jugk,pagi tadi cirit-birit,perut memulas je nk membuang..perut rasa mengeras..tapi tanda darah klur of air ketuban pecah tu tak ada plk..saya pon skrng dah 37minggu jugk ni..

Normal sbb kandungan membesar, bertahan ya. Jaga postur dan senam sesuai kehamilan

memang sakit itu...kadang tidak boleh duduk lama dan baring...

2y ago

btul tu sis..saya dah 37minggu sakit sngt nk tdo mengiring ke kiri dan kanan susah sbb celah kangkang saya kuat sakit..bila saya nk tdo beralih ke kiri dan kanan kuat sakit dkt bahagian pinggang dan celah kangkang.

samalah. saya 31w ni ada rasa sakit2 macam tu ..