Gastrict During Pregnancy

Hi, sekalian.. ?klu sakit gastric masa mengandung ini.. Macam mana nak sembuh ye? 35weeks pregnant ??

6 Balas

Amalkan mkn kurma seblm tdo , elakan makanan yg blh sebabkan gastric , amalkan mkn sikit tp kerap, sy dr awl mengandung sampai bersalin gastric dgn pedih ulu ati ubt dgn kurma x le jauh , masam dgn pedas sy elakan , cpt je gastric dgn ulu ati naik ble mkn 2 tu

biasakan mkan pagi pkul 8..roti kosong or milo ke ok da..insya allah slow2 sembuh. saya dari skolah memang biasa kena gastrik..masa preggy buat gini baru ok buat smpai pantang pun kena biasa mkn pagi..jngn bg masuk angin

Gaviscon bila da teruk skt perut.. Tp sy elakkn gastrik myerang.. Dgn mkn roti ksong sikit2 tp kerap.. ☺️

4y ago

Dah bersalin.. Tq ye

Mkn ubt sis..saya pun sama ..dr awl pregy..doktor bg ubt utk mkn

Gaviscon advanced.

Take gaviscon