Terjatuh masa kandungan 15 minggu,pegi jumpa doc

Hi,sekadar nak cerita pengalaman..saya sedang mengandung anak pertama (15 minggu)..5/4/2020 hari tu saya terjatuh,terlentang sebab lantai slippery..n kepala belakang terhentak..perkara pertama saya check,jika ada pendarahan..lepas tu terus call suami kata jatuh..then baring pegang perut,x ada rasa sakit or whatsoever..cuma kepala je la benjol sikit.. the next day,badan dh start rasa sakit2..n cerita kat kak ipar psl jatuh tu..n terus dorang paksa pegi bt ultrasound,check baby ok ke x even x ada pendarahan Alhamdulillah,the next day saya check kat poliklinik pekan nenas,which is today (7/4/2020) baby sihat.. pesan saya,jgn jadi macam saya ya..maybe sebab x ada pengalaman..anak first..parents semua jauh..so,semua benda kena hadap sendiri..banyakkan bertanya pada mereka berpengalaman..

1 Balas

Sye penah ade pengalaman mcm sis. Masa first preggy dlu mse tu kandungan bru lagi dlm 5w. Sye jatuh terduduk. Engat kan takde pape sbb takde rasa sakit ke ape, alih2 lepastu bleeding. Takde rezeki kandungan x jadi time tu. Skarang da preggy smula nk msuk 27w, sye jadi lagi alert and risau klau ape2 jadi. Kadang ssuatu bnda tu jdi bagi pengalaman pada kita kan.

4y ago

amin ❤