Baby terhantuk lalu muntah

Baby sy 10m terjatuh dari berdiri, terduduk lalu terhantuk belakang kepala kat lantai kayu. Lepas sy angkat terus baby muntah. Sy check belakang kepala x de benjol, tapi baby nangis2.. perlu ke sy bawa ke emergency? Baby sy sekali je muntah pstu sy bagi susu terus tidur. Normal ke cmtu? Sebelum ni ada jugak jatuh tapi x pernah muntah. Adakah sy ni terlalu overthinking? Ada x yg sama mcm baby sy ni.. 😢😢

2 Balas

hai,terhantuk ke jatuh dari tempat tinggi kena kepala bagi bayi menyebabkan muntah atau demam selepas itu cepat2 la bawa pergi klinik.is not normal..baik amik tindakan segera ke klinik/hospital..btw pasal xde benjol tu puan kena faham,kdg2 kalau xde benjol tu lagi la kita kena overthink takut kecederaan dlmn yg kita tak boleh tengok melalui benjol.

Ada muntah tak normal. Perlu bawa bergi hospital untuk pemeriksaan lanjut.