Bersama dengan suami

Sejak sy pregnant ni suami saya tak pernah nak minta untuk bersama dengan saya. Padahal saya selalu je hint hint dia yang saya on kalau dia nak. Suami dah tak berapa minat nak bersama ke bila isteri pregnant ni? Ni normal ke? ? Tp kalau sy yang mulakan dahulu dia layan je saya. #24weeks

87 Balas

sy baru 20w preggy.. aritu suami mnx n sy lynkn je.. tetiba perut mngeras.. suami pn dpt rasa trus stop skejap 😂 dh relax2 baru cont. smula.. tp sjak 2nd trim. nie mmg sy kurang brnafsu.. tggu dr suami jelaa 🙈

Saya pun sama. Sejak pregnant sampai skrg dh 15weeks suami mengelak je bile saya hint ajak bersama. Saya mulakan dulu pun dia tuka topik. Slalu lelaki normal bukan ke mmg nak bersama dgn isteri. Risau saya suami tak nak..

5y ago

Dia risau tu . Mcm suami sy dia trus trg.. nak..tpi boleh ke..dia tkut. Jdi sy suruh Google... Bru dia ok 😁

Saya msa 1trmstr nafsu tu Ada je.🤣🤣🤣. Tapi doc Tak sarankan bersama suami sebb kandungan masi awal Dan prnh Ada sejarah keguguran 2 Kali. Menahan la Kita.🤣🤣. 2 trmster Ni kurang pla.😅😅😅

Klu sy sis, spnjng preggy, aktif jgk hehe.. Cuma hsbn sllu tnya, selesa ke x? Perut sakit x? 😉 mgkin dia tkut jdi apa2 dgn baby kot.. Doa yg baik2 ye sis.. Pling bgus klu sis terus terang tnya ngan hsbn.. 😊

5y ago

sama la😂

Huhuhu, ingat sy sorng je kono mcm ni 🤦‍♀️. Tula, slalu bce dlm forum ni. Mybe takot baby ade dlm perut. Walaupon da ckp xde ape, da google sume. Mmg selamat. Tp mcm takot2 nak bersame. Hmm. ☹

selalunya suami akan takut nk brsama kalau perut dh mula membesar. macam suami saya pon centu jugak. dia terpaksa puasa lama laa sbb saya dh bersalin dan dr awal trimester ketiga tak sentuh saya dahh 😂

4y ago

Sama dengan sy. Suami takut untuk bersama. Dia cakap kesian risau sy sakit n dgn baby. Dia fikirkan kesihatan sy dulu tapi sy pernah bgtau akhir trimester kalau nk bersama takde masalah sebab memudahkan utk bersalin..

kadang mungkin dia takut kita penat atau dia fikir baby kt dlm perut ...mungkin juga dia takut dia memaksa kita... sbb tu dia tunggu kita minta.. mungkin laaa sbb tu yg suami sye pernah ckp gan sye..

Saya masa trimester 2nd and now 3rd memang kurang dah nafsu. Husband pun tak cakap apa haha. Even time bersama pun mesti saya end up rasa tak selesa and sakit. Jadi mood potong hahaaha

4y ago

aah. igt sy sorang je rase mcm ni😂🤣

Sy pernah tye juga kt husb pasal ni dia ckp org laki bukan xnk. Cuma dia risau kita or baby sakit sbb kdg2 dyorg lupa diri. Hahahaha Tpi kalau sis nak bgthu je. Dia pastii layan 😂😂

pernah keguguran skali. skang pregnant suami pon mcm tak mintak. kekadang malam2 n pagi tgok keras jgak. so buat2 ghairah lah, ksian jgak, sbb mmg suami x kan mintak. nmpak sgt dia takut