Bersama dengan suami

Sejak sy pregnant ni suami saya tak pernah nak minta untuk bersama dengan saya. Padahal saya selalu je hint hint dia yang saya on kalau dia nak. Suami dah tak berapa minat nak bersama ke bila isteri pregnant ni? Ni normal ke? ? Tp kalau sy yang mulakan dahulu dia layan je saya. #24weeks

87 Balas

Sis kene bincang dgn suami. Tanya la kenapa tak nak. Sebab suami saya pun mcm tu. Dia kata dia takut affect baby sebab perut dah besar. Even nak sentuh perut pn dia risau salah sentuh baby sakit. Sekarang ni dia sentuh perut pun obvious nmpk dia teragak2.

Kdg tu bukan apa. Suami risau bersama time peknen ni. Kdg tu jg suami x faham hint kita. Kena ckp direct baru faham 😂. Tp suami saya pernah ckp dulu dia letih sangat sbb dia pun alami sedikit morning sickness tu. So saya kena faham la keadaan dia

mcm sy plak..sonjg pregnant pjj dgn suami .. dh 6 lbih ni bru dia balik..sy pelik jga knpe dia xde mintak..so sy direct je tnye knpe skrg tk minta dh..rupa2 kata nya penat kje msih xhilang lg ..so dia kata sbr jp..esk esk bru ada hahahhaha😅😅

positif sis mungkin dia xnk apa2 kn dlm kndungan sis ❤ mcm saya sekrg dah 33weeks dri awal preggy smpai sekrg xde bersama tpi saya suka bwk berbincg dgn cik suami alhamdulillah cik suami saya kte dia xnk apa2kn dlm kndungan nti baby sakit ❤

Tapi suami I lain .. dia Ada gitahu yang dia rasa I ni lebih cantik dgn baby bump. Sekarang I dah 6bulan.. still bersama kerana suami memang Tak boleh kalau I tengok dia semacam. But still dia akan tanye juga if sakit.. bagitau.. dia stop..

5y ago

Sama... 😘 Cuma skrg dh 30w ni slow skit sbb terbatas nk bgerak...

Ada je org kes mcm ni. Ada hubs dia xnak sebab dia tgk perut kita makin besar, dia takut. Ada yg mcm dia jarang nak turn on masa kita mengandung. Saua terbalik, hubs yg nak. Saya xnak, smpai buat2 tido. Dah derhaka kat situ 😂

Masa sya dgn suami dlu bersama, suami sya x cucuk abis, cucuk separuh je.. 😁😁.. Kena slow2 xleh glojoh2.. Haha.. Mgkin suami puan kesian kt puan.. Takpe sbar keyh puan.. Kne berbincang dgn suami nak setlekn masalah ni 😁😁..

4y ago

Sama la dgn sy..suami main half je..tp ay tnya je puas ke half..klu nk masuk semua bole tp slow2...di ok je..jnji.kita main peranan bg dia ghairah sb nk bg dia.pancut cpt...dia akn lega la...

sy masa trimester kedua adala jgk suami mintak bersama tp nafsu jdi kurang sb perot semakin membesar n cepat penat..huhu..alhmdulillah suami paham smpai la sy dh bersalin n hbis pntg pn suami masih puasa 100hri lg🤣

Sama dengan sy. Suami mmg xde mintak nak bersama sejak perut dah besar. Takut katanya, dia lebih risaukan kandungan. saya pon faham. Jadinya skrg mmg jarang sgt. Boleh katakan sebulan sekali je kot 😅

4y ago

Sma lah sis dgn perut makin membesar nafsu kurang sikit....#suami pun fhm jgk bap ank frest dn d tggu2 selama 5tahun....#asal bersama je mesti suami tnya x sakit ke bby ok ke sy ok ke byk lah

Sy gn suami xde pntng.. Lejan je dr awal khmilan smpy nk msuk 7bln bersama smgu kdg2 2kli.. Sbb bila kerap bersama suami agy snng nk bersalin.. Biar pembukaan servik to jd cpt.. Bilo wktu nk bersalin t