Keputihan teruk

Sejak mengandung ni keputihan saya sangat teruk sampai jadi berketul ii banyk..kadg ii malu dgn suami...ada ke cara nak mengatasi keputihan berketul ii mcm saya nie🥲

8 Balas

cube awk minum minuman yg ada probiotik...doktor sarankn saya jugak suh mkn yogart atau air berkultur tu...air yakult....mmg berkesan berkurangan wak...tpi kalu byk sgt..smpai hijau tu dh tahap bahaya tau kat baby..kene bgtau doktor,nnt dok bg ubat...

Pergi klinik nanti doc bagi ubat antibiotik and buat vagina swab masuk ubat . Kalau still postif blh menyebabkan beranak czer nanti sbb baby tk blh keluar normal nanti terkena jangkitan kuman dkt paru2 kalu beranak normal. Apepun bgtahu doc and tnye dlu

Hormon tu. Asalkan tak gatal, tak bertukar warna, tak berdarah, tak sakit perut. Amalkan kebersihan vagina dgn betul; jngn guna pencuci vagina. lap kering, panties tak ketat, kain panties sesuai. minum air kosong secukupnya

sy pun sama banya smapi meleleh kdg2 tu warna kuning2.. dh ambil sample dh . nk tunggu keputusan je.. harap2 xda apa masalah yg serius.. 😞

jgn makan manis. sy xda masalah keputihan spnjang preggy. tp masuk 8bulan hari2 nak makan aiskrim. terus keputihan bnyak.

try makan yogurt, air barli.. inshallah menjadi.. dan banyakkan rest ye

2y ago

tq☺️☺️☺️

pernh cek Tak dkt klinik??better cek risau ada GBS

2y ago

tak pernah check..cuma masa aritu ada beli ubat kat farmasi pastu oky kejap astu selang bbrapa bulan start jd blik..

Try mkn yogurt