Mucus plug atau keputihan?

Sejak masuk 37w saya kerap ada lendir (jika korek dlm vagina) yg jenis bertali warna kehijauan. Pastu 2hari takda. Pastu ada. Harini 38w ada lagi. Lepas kencing sy akan korek dlm vagina untuk bersihkan lagi, keluar lagi lendir bertali warna hijau.. Takda sakit, takda bau, tak gatal. Mucus plug atau keputihan ya?

5 Balas

takut jangkitan kuman je tu.. mucus plug ada secara semulajadi.. klau dh smpai kena keluarkan tu blh jd fungal infection.. bg tau staf kk nt p appointment

Masa saya 36 weeks macam tu jugak. Terus ke KK inform doctor. Buat HSV high swab vaginal. Minggu depan result. Puan kena inform doktor utk buat ujian

keputihan tu..sblum nie penah jd mcm nie x? penah bgtw nurse/Dr?

warna hijau sis? Better g cek sbb takut ada jangkitan kuman.

keputihan. mucus plug keluar sendiri x perlu dikorek.

2y ago

Oh okk tq