najis hitam sewaktu hamil

Sejak amik vitamin zincofer yg nurse bagi, selalu je buang air bsar kluar najis hitam.. adakah yg sama macam sy? Atau najis hitam tu bkn pu ca drpd pgmbilan vitamin tu?sekarang dh masuk 20week.. dah sbulan asyik kluar najis hitam..risau pulak sy..

71 Balas

time pregnant najis sy warna hitam sbb doc bg ubat tambah darah dari kk. lelas tu saya stop sbb tak tahan muntah. saya ambil obimin.

Sy fikir nk mati dh ke jd mcm ni..biasanya org sakit nk mati kluar njis hitam last2.. huhu.. Alhamdulillah..lega baca komen2 ibu2

normal sbb kita makanan ubat tu. Mana mana ubat pun sama, sy dh consume 3 jnis ubat pun sama je so mksudnya ubat punya effect.

sy mkn vit tu mula2 sembelit sisss... seksa kauu berak 4 hari sekali.. tp Alhmdllah skrg dh ok.. najis hitam tu pasti sisss

Normal klu Kita Ada ambil ubat utk tambah darah(iron tablet). Tu maknanya ubat diserap dgn baik,sbb Tu hb Kita jd cantik.

Normal tu..smlm misi ad tanya sy najis kaler apa selepas mkn zincofer,huhu then dy kata normal sgt kalau hitam😁

Normal rasanya sis.. Sy pun mcm tu. Nurse ada tanya soalan najis warna apa. Jawab hitam, dia dia diam je.

Normal sis... Klu najis berubah warna jd gelap lepas ambil vitamin.. bererti penyerapan vitamin baik..

Saya pon baru je makan sminggu dua ni.. Pelik sgt najis jd hitam.. Dh pikir bukan2.. Risau la..

Ohh normal . Seram juga knp la , pkir mkn ap smpi jadi kaler gitu . Esoknya sama juga haha