Najis hitam

Mommy2 normal ke sejak makan obimin yg KK bg tu..sy kerap sembelit dan najis sy berwarna hitam.. ada yg sama mcm sy?

5 Balas

Saya mkan juga ubat iron yg tinggi sbab hb low. Najib hitam juga tp Alhamdulillah xde sembelit. Sehari 1-2 kali membuang juga. Bnyakkan sayur, buah dngan air masak.

kalau sis makan ubat tu then najis sis jd hitam, maksudnya iron folic tu menyerap dgn baik dlm badan sis. so tak perlu risau 😊

Normal klu najis hitam sbb iron.. Tp sembelit tue sis kena bnyk makan yg berserat mcm buah sayur & minum air masak bnyk Ya..

Itu normal jee.. sy pun makan iberet najis hitam n sembelit.. mmg mcm tu.. banyakkn minum air sayur buah

Makan apa2 vits yg ada iron mmg hitam. Sy makan jenama lain pun sama najis hitam