Tukar pampers

Sehari berapa kali ibu2 tukar pampers anak?? Tunggu dia berak/kencing dahulu atau ada timing.. Xkisah dia berak, kencing ka atau x cukup time tukar??

10 Balas

klu dah berak slalunya sya mmg akan tukar xkira time wlupn bru lps tukar pampers n dia tiba² berak .. tp klu kencing, asal penuh je mmg terus tukar xtunggu dah .. tp klu mcm xpenuh lg normally waktu 3jam sekali ataupn msa dia nak minum susu tukar pampers dlu spaya dia selesa ..

Saya pakai brand drypers. Salu tgk kalau da full line tukar je. Kadang dalam sehari ada la 5,6 x tukar. Mandi Pagi,tdo tghri, mandi ptg, tido mlm n tgh mlm. Kalau kluar rumah pun saya Siap2 tukar baru. So xda meragam dlm kete

Saya tukar 4 jam sekali untuk elakkan ruam/ masalah kulit. Even kita pakai pad pun tak selesa lama2 kan. Apa lg bayi. Jika dia tidur, biarkan. Jika dia berak, cepat2 tukar.

2y ago

@Kara Thosa 🥰👍👍👍

baby saya masih 2 bulan. saya tukar 3jam sekali . kalau berak cepat2 tukar. kalau penuh cepat2 tukar nak elak ruam di bambam dia.. selalunye before breast feeding saya akan change diaper dia :)

setiap 3-4jam sekali.. walaupun kosong.. paling2 pun bila tgh mlm.. terbalik kan dia😂 kalau berak,cepat² tukar..xtunggu lama.. melainkan, baby sedap je tidur lena..xbg apa² reaksi🥲

kalau kencing aje xpe tggu pmprs penuh ok lh.. jgn tggu sampai dh bocor baru nk tukar😂 tp kalau berak,mmg tukar cpt2. kalau x.. jadi ruam.. tambah sakit kepala nti..

sy tukar ikut keperluan.tpi klau newborn wajib rajin tukar pempers sebab kulit baby newborn ni sensetif n cpt kena ruam.

tgok la klau bby kncing bnyak or berak tukar je, de sstgah bby dye xslesa pampers bsah skit nangis..

tgu die kencing or berak bru tukar. selagi x berak kencing pampers still bersih.

Klu newborn 0-3 months saya akan tukar kerap around 3 jam