Boleh ke kalau Minum air nescafe ketika hamil, kalau satu hari tak minum susah nak membuang

Segelas sehari je

5 Balas

susah nak membuang banyak kan mnum air kosong dan buah buahan mcm betik boleh lawas smua. nescafe tak baik pun untuk ibu mgndung. babyak lagi cara lain sis untuk membuang. kalau nak mnum sebulan sekwli okayla kot. ni smpai hari hari risau plakk

bole mnum tp skit je .sbb takut hb low nt . tp kalau lg bgus mkn buah , sy mkn oren hri hri tak pernah sembelit . sy hb low , kalau tringin nk kafien kafien ni sy mnum sikit je .

try tukar mknan lain utk sng membuang. Mcm sy mkn buah naga/oren. Caffein ni boleh kacau hb. Kuantiti sikit je boleh klu hari2 minum bhaya.

dptkn advise dktr. sbb kafein is a big no dlm pregnancy, blh kacau hb. klu dktr ada suggests cara lain, ikut saja.

bolehm limit sehari utk 200mg shj