Nescafe

Hai mommies semua...since masuk trimester ke2 ni xtau kenapa jadi addict dengan nescafe susu. Kekadang rasa nak nangis bila x dpt minum sehari. Tapi sy kalau buat setengah cawan je. Sebab risau baby juga...xpe ke sy kerap minum nescafe tapi dalam kadar yg sikit just utk lepas tekak ?. #1stpregnancy #1stbaby #14week3day

2 Balas

Hi mommies , Klau nak minum tu actually x salah. Cuma jgn terlalu kerap ... wlaupn dlm kuantiti yg sedikit... sebab caffeine ni beri effect kpda bayi... klau terlalu kerap kemungkinan besar bayi boleh menghidap pnykit Talasemia ... saya pn suka sngt minum nescafe , tp saya tukar ke teh uncang tambah susu pekat sdikit..

5y ago

Biasalah pembawaan time mengandung sis .. boleh je minum, tp jgan terlalu kerap ye.. ☺️

Boleh sis.tapi jangan kerap ye.sbab kafein.

5y ago

Ok sis...tq 😘