Period lagi semalam.. 17/05/2020

Sedihnya dalam hati tapi saya sorok dari suami.. Pagi tadi 18/05/2020 lepas suami sahur seorang, saya nampak dia termenung.. bila tanya kenapa, dia kata sedih sebab baby belum lekat.. Dengan itu, aku hanya mampu memeluk erat suamiku.. tiada kata2 mampu ku ucapkan.. Aku pun sedih juga tapi... hanya Allah yang mengerti.. Ya Allah Ya Tuhanku, kuatkanlah semangat kami laki bini untuk terus ttc.. #5month ttc pada umur 29 tahun untuk anak pertama..

12 Balas

Sabar sis. InsyaAllah ada tuh. Biar lmbt asal selamat. Yg pnting doa usaha byk2 jgn putus asa. Sy lepas kawen setahun bru lekat. Tuh pun x de rezeki. Ectopic, tiub belah kiri sy kne buang sedangkn x punya ank lg. Berat ujian yg Allah bg. Lepas ectopic sy lg susah nk lekat dgn sebelah tiup, dgn masalah hormon. Tp kami suami isteri x putus asa. Pegi buat rawatan 2 kali cycle. Alhamdulillah lekat dah disaat umur sy 29 taun. Skrg 16 weeks. Kalau sy yg x sempurna boleh pregnant lgkn sis yg sempurna ada 2 tiub. Lepas setahun x lekat jugak sis boleh jmpe doc tgk kesehatan suami isteri. Make sure tepat wktu subur and bersama suami selang 2 hari 2 hari. Lepas bersama ckup tggikn kaki 30 minit trus baring mengiring sampai pg. And jgn lupa mengurut zuriat tiap bln. Paling pnting mkn folid asid. Tuh yg sy boleh kongsikan.

Sbar la sis sy dh 4tahun tgu bby,,2kali sy prgnt 2kali allah uji sy,,anak sy dh 5bln dlm kndugan tp allah lebih syg kn ank sy,,byg kn mcm mna prasaan sy msa tu ank dh ckup smua sifat nya,,org laen bwk blk ank tp sy bwk blk mayat ank hnya allah je yg tau ap sy rsa msa tu..sy doa kn sis cpt2 prgnt ye,,ap2 pn usaha tu pnting jgn cpt mgalah k..😀

Sy ttc 7 month...tp lps ikut tips kawan bagi ni...lekat tros... -waktu paling subur hari ke 15 ( dari 1st day period kira jgk ) -waktu subur untuk lelaki pkul 2 pagi ke atas smpai pkul 5 -lps bersama...tido je tros..jgn basuh Smoga ada rezeki sis... Skang...Alhamdulillah...sy da masuk 3 bulan pregnant...smoga smuanya slamat hingga tiba hari kelahirannya...Aminn..

4y ago

yup. terutama bln puase, seblom waktu sahur... InShaaAllah

Sis jgan ptus asa..doa byk2 mudah mudahan allah makbul kn doa sis dgn suami.. Sy pun ttc jgak hmpir 1 thun 5bln.. Allhamdulilah allah makbulkn doa sy dn suami hjung ramadan nie..sy slalu cek upt negatif.. Smpai sy qasaaa ptus asaaa.. Tpi ibu2 dlm apps byk bg sokongan kt sy.. Sy doakn sis dn suami smoga mndpt zuriat.. Aamiin 🤲

Samela.. Cycle lepas waktu period ase sedih sgt.. Sbb tanda2 nk pregnant tu mcm ada.. Breast bengkak semua, cek upt negatif.. Esok nya tu period.. Saya usia 28 thun ni.. Tapi lepas sedih tu pi hiburkan hati pi beli makanan sedap2 😅. Sekarang tgh waktu fertility window sy.. Doakan saya ya semua yg baca ni.. Aaamiinn

I feel you sis 😢 Saya pun baru period harini. Haritu dah berangan dah nak surprisekan pagi raya dgn upt double line kalau lekat bulan ni, husb pun dah usap2 perut cakap “anak ayah..” ☹️ Tak pe lah belum rezeki lagi. In shaa allah utk cycle kalini moga2 lekat, amin 🌹

Jangan putus asa. Saya ttc 7 months. Saya try berurut, saya try madu wawa zainal tu, and bersama waktu subur. Tu antara usaha yang saya buat. Alhamdulillah ada rezeki. Dan in shaa Allah ada rezeki awak juga nanti. Yang penting jangan putus asa and try apa je alternatif yang ada untuk usaha 🥰

4y ago

Saya pun sama. Bru urut minggu lepas. Baru tau rahim beralih le kanan. Ttc 5months..Harap ada rezeki Ramadhan ni..Aaminn

Harap sis dan suami bsabar ye.Jgn putus asa sentiasa berusaha,doa bnyk2 yakin insyaAllah akn tiba waktu dia,stay positive selalu. sy fhm sgt prasaan ni sbb sy pn pnah rse 4tahun tnggu,hujung tahun lepas baru dapat khbar gembira ni...sabar itu indah❤

InshaAllah ada rezeki. Doa banyak2. Saya pun kawen masa umo 28.... Dari kawen start ttc, sb yelaa dah kira agak lewat kan nak ada anak... Tup2 umo 32 tahun ni haa Alhamdulillah baru Allah izinkan nak dapat anak first.

Em saya pun sama. Ingat period lewat sebab pregnant. Sekali harini period masa nak check upt. Semoga ada rezeki saya dan suami di bulan hadapan. Aamiin in shaa Allah. 😌

4y ago

Aamiin in shaa Allah. Terima kasih yaa. 😌