Keguguran kehamilan

Sedihla,pada sabtu pagi2 guna upt line positif,ptg sakit perut masuk ward doktor ckp gugur.5weeks,8tahun penantian 2nd baby..🥺🥺sy perlu berpantang x? Darah blm turun,kantung je tggl dlm rahim..

6 Balas

baik sis p klinik swata mne-ii comfirm dulu , sbb mcm kes sy DR kata xde denyutan jntung jugak and dia kata sy ancaman gugur , and sy cuba scan dekat lain kata okey ja ,, so hgn gaduh nakk cuci or buang pape , kekadang 10weeks pun xnampakk janin membesar lagi , ada cuma kecil lagi utk 10weeks , ni 5weeks memang xnampakk laa janin sbb tu minggu darah lagi xjadi janin lagi ..

Saya pun keguguran 11weeks 2hari lepas… janin keluar sendiri.. dah saya dah berpantang utk 2 minggu dan pantang mknn insya Allah sebulan.. ouh bpantang bermula setelah janin keluar sendiri atau setelah rahim dicuci

mcm mana doctor boleh ckp gugur kalau xde turun darah? 5w tu normal lahh nampak kantung je baru. nnti dh 8w bru boleh nmpk janin dlm kantung.

1y ago

Berapa minggu kandungan?

Mmg confirm ke sis? Try gi clinic swasta buat scan lain untuk confirmation

macam mana sis? mmg konfirm gugur ke? 🥺

semoga kandungan masih sihat,sis. ❣️