Baby berat tak naik dari umur 5 bulan sampai 8 bulan

Sedih sgt berat baby tak naik untuk 3 bulan. Dah bagi multivitamin yang doktor bagi, masih kurang selera. Doktor suruh tambah olive oil atau unsalted butter dlm solids pun dah buat. Susu minum tak byk, makan solid pun tak byk. Ada tips naikkan berat baby?

1 Balas

waktu tido nya cukup tak

2y ago

Macam mana baru kira cukup tidur ya? Baby tidur malam 10 malam - 7 pagi. Ada bangun kejap pukul 4 pagi untuk minum susu. Pagi tidur setengah jam. Tengah hari tidur 1 jam. Petang tidur 2 jam.