Bayi kurang berat badan

Ada tips untuk naikkan Berat Badan bayi yg umur 9 bulan tak ? Bayi kurang minum susu skrg ni tapi bubur makan dgn banyak . Tapi berat tak naik pun 😔#pleasehelp

2 Balas

sbb bawah 12 bulan fokus utama still susu. minimum baby kena minum susu 20oz sehari klau dh start mkn. lebih xpe. jgn kurang. sbb tu berat susah naik. skrg susu bdn ke susu fm or cmpur?

10mo ago

9 bulan still bg bubur ke? ke dah bg try mknn jenis lain jugak. bg dia roti dgn peanut butter pun boleh. mkn slice cheese cari yg unsalted

Boleh saya tahu berat baby berapa? Adakah di atas pagar? Puan dah cuba perkenalkan dairy products macam susu fullcream atau cream cheese? Waktu tidur teratur dan mencukupi?

10mo ago

atas pagar je sis . tidur ok . cuma kurang minum susu lepas dah mula mkn bubur