Pad kene basuh atau tidak?

Sebenarnye pad orang bersalin ni kene cuci dulu ke tak sblm buang?

6 Balas

Tak perlu basuh sebenarnya.. Darah yang kita basuh tu boleh menyebabkan pencemaran kawasan yg kita basuh, spt toilet dan berisiko memberi jangkitan kuman kepada orang lain.. Actually, basuh pad lagi kotor dari tak basuh.. amik pad yg dah penuh tu, terus lipat dan masukkan dlm plastik kecik, then terus buang..

kalau sy xbasuh pn. bergantung kita sendiri. cuma, pastikan lipat dan bungkus elok2 dan smpah yang ada diaper baby dan pad tu dibuang setiap hari. nak elakkan bau.

Sebenarnya tak payah pun takpe, tapi saya selesa basuh. Kalau kat hosp, nurse tak bagi basuh, just buang dekat tong sampah kuning tu je.

seeloknya biar basuh...utk hidar dari benda2 yg tak sepatut nya...owg bersalin nie mcm2 halusinasinya lain org lain caranya...

ikut awk la. klu pad period basuh ke idak? gitu la.

basuh sebab sudah terbiasa 🥰