Pad Maternity or Pad biasa

Hi mommies , saya nak tanya , due saya bulan 11 , Anak first , saya keliru sama ada nak beli maternity pad or pad biasa . Sbb mil saya ckp kene beli maternity pad , sbb kalau lahir normal , kene jaga bahagian jahitan tu . So better pakai maternity pad .. takut kalau pakai pad biasa luka tu lambat kering .. boleh tolong suggest tak ? Thank you 😊 #bantusharing #advicepls #mommybuntu #pregnancy

16 Balas

Pada pendapat sy, better gunakan pad fully kapas dan tebal. Sbb lembut selesa utk jahitan. Maternity pad is best choice. Jenama intimate bagus, pakaging yg warna merah dan ada free plastik utk kita buang pad. Sy ada guna Libresse... Rasa keras kat bawah, time duduk susah dan sakit..sbb saya jahit banyak koyak sampai dubur.

Pengalaman saya , pad maternity tu senang ditanggalkan Sis boleh pkai masa di hosp , sbb kita kan ada luka jahitan kan , nk kena jaga pegerakkan smua Saya beli 1 bungkus ja hbeh ja trus tukar pad biasa yang panjang

saya pun pregnant anak first and due bulan 11. saya plan nak pakai dyper untuk orang dewasa, so takdelah serabut kalau bocor ke apa. maybe bila dah 4 5 hari baru pakai pad biasa, yg libresee panjang tu

Sy beli maternity pad.. sbb maternity pad tebal sikit.. kalau ade jahitan, nak ddok rasa confident sikit.. 😅😅 ni ikot pengalaman anak 1st.. skrg tgh tggu kelahiran anak kedua.. due bln 11 juga..

4y ago

jenama ape ye yg elok utk maternity pad ni ?

Tp klau pakai pad biase dia keras skit sis..tkut klau jahitan bnyak mmg sakit klau pakai pad biase..sy bru habis pantang..pkai pad biase aritu jd tambah luka sbb pad keras..

saya pakai yang overnight punya.. makin hari darah makin kurang, lepastu saya pad biasa . jenama ikot yang sis pakai . kalau saya pakai jenama kotex 😁

saya pakai pad biasa overnight.. tp utk bersalin kali ni, beli yg pad pant punya utk pakai lps bersalin di hospital, dgn pad overnight biasa kat rumah..

Pad biasa pon ok...if possible...beli saiz besar sikit as usual kita beli...saya pakai kotex 32cm normally...masa pantang 42cm....selesa

sy pakai pad kotex biasa je sis,beli yg panjang skali tu sebungkus je,pastu pakai yg size biase,.kerapkan tukar pad, cuci luka..

Saya selesa pakai pad pampers jenama Tena mmg selesaaa tak perlu dh pakai spendar n takde bocor lg2 lps brsalin darah mmg bnyk

3y ago

Saya memang dari zaman sekolah lagi pakai pad pampers Tena dengan keadaan selesa walaupun tebal.. biasa saya dari anak dara sehingga dah branak 2 saya kekal pakai seharian untuk mngekalakn keseimbangan dan seronok bila sepanjang hari sentiasa pakai dengan suka ria sekali pakai mesti 3 kping masuk lapiikan Alas dlm pad pants Tena.. bila pakai mesti rasa tebal bontot .. tapi saya tak kisah pun kalau orang nmpk bontot tebal Ade pakai pampers.. suami saya tak kisah pun saya nak pakai ap2 jenis pun demi kslesaan dri saya spnjang hayat..